Julkisen päihteettömyyden ihana paine

Kun ystävä juhlissa pyytää pitelemään hetken hänen skumppalasiaan, Hanna Tikanderin uteliaisuus herää. Tekisi mieli testata mitä tapahtuisi, jos siitä joisi. Mutta hän ei juo, vaan ojentaa lasin koskemattomana takaisin. Niin hän on tehnyt nyt kolme vuotta ja on siitä katkera.

Pamela Tola: Vaikea lapsuus ei määritä koko elämää

Näyttelijä Pamela Tola on kiertänyt kouluilla puhumassa melkein 15 vuotta. Ei, hän ei kerro nuorille kokemuksistaan punaisilla matoilla tai gaala-illoista, vaan ajastaan lastenkodissa – ja ennen kaikkea unelmistaan ja siitä, miten on mahdollista päästä tekemään itselleen tärkeitä asioita.

Pekka Hyysalo: “Pinnalla on paljon siistimpää”

Helsinkiläisen kahvilan ovesta kävelee sisään pitkä, aurinkoisesti hymyilevä mies, joka levittää ympärilleen uskomatonta karismaa. Hän on Pekka Hyysalo, joka käytöksellään inspiroi ihmisiä ympäri maailman.  Suomalainen sisu on mielen tila, jota on vaikea selittää muun maalaisille. Sanakirjan mukaan se on sitkeää, hellittämätöntä tahdonvoimaa, sinnikkyyttä ja lannistumattomuutta. Kaikki ominaisuuksia, jotka voidaan yhdistää yli 190-senttiseen, raamikkaaseen mieheen, jonka […]

Vertaistuki nosti helvetistä

Koulukiusattu Eetu Pakkanen oppi, että kovan jätkän roolin vetäminen karkoitti kiusaajat ja helpotti – mutta vain hetkeksi. Rooli vei mukanaan ja vaati koko ajan kovempia näyttöjä. Syvenevä päihde- ja rikoskierre olisi voinut koitua kohtaloksi. Nyt raitistunut ja rikosrekisterinsä puhtaaksi saanut Pakkanen kiertää kouluilla kertomassa nuorille oman tarinansa, eikä jätä vastaamatta yhteenkään kysymykseen.