Nykylehti on notkea ja nopea

Nyt on se on julki! Freestyle-lehden ensimmäinen verkkolehti! Ilmassa on hieman myös haikeutta, sillä olen aina rakastanut painetun printtilehden tuoksua ja tuntumaa. Mutta lehti ei kuole, se vaan monipuolistuu ja mukautuu ajan haasteisiin ja tarpeisiin. Nykyaikainen lehti on monipuolinen, nopea ja toimii yhä useammalla alustalla tarjoten uusia mahdollisuuksia. Verkkojulkaisu on ekologinen vaihtoehto, jolla pyrimme tavoittamaan entistä laajempia yleisöjä. Verkkolehdellä pystymme tuottamaan tilaajillemme – opettajille, vanhemmille, kasvatusalan ammattilaisille – entistäkin ajankohtaisempaa materiaalia ilman paino- ja postitusviivettä. Viestintätarpeisiin voidaan reagoida nopeammin mitä painotuotteella.

Uutisvirta ei myöskään enää ole painoprosessin vanki, eivätkä sivut lopu kesken. Verkkolehti säästää luontoa ja sen hiilijalanjälki on nolla. Käyttämämme verkkolehden alusta on 100% kotimainen, eikä tuote kasaudu kaatopaikalle. Jatkossa pystymme tarjoamaan rikastettuja sisältöjä, kuten podcasteja, videoita ja animoitua esitysgrafiikkaa juttujen seassa.

Skaalautuvaan verkkolehteen ja lehtiarkistoon pääsee kätevästi älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, missä ja milloin tahansa. Näin myös nuorisotyössä ja opetuksessa hyödynnettävät vinkit, tarinat ja artikkelit kulkevat aina helposti mukanasi, laitteesta riippumatta.

Ensimmäinen verkkolehtemme sisältää mielenkiintoisia artikkeleita viihteestä vakavampiin teemoihin. Jos verkossa on mahdollisuudet, niin ovat siellä myös uhat. Seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä ”grooming” on vakava ilmiö, josta ei puhuta tarpeeksi. Groomingilla tarkoitetaan netissä tapahtuvaa nuoren seksuaalista hyväksikäyttöä, johon artikkelimme Lasten seksuaalisesta ahdistelusta tuli arkea somessa tarjoaa konkreettisia välineitä puuttua.

Toinen tärkeä lehtemme teema on huumemyönteinen ilmapiiri, mikä varjostaa muuten niin hyvää kehityssuuntaa nykyisessä terveystrendissä. Nuorten humalahakuinen juominen ei ole enää normi ja myös tupakoinnista on tullut enimmäkseen noloa. Nyt kouluissa päihdetyössä puhututtavat nuuska ja liberaali suhtautuminen huumeisiin.

Kannabiksen osalta nuoret ovat hyvin tietoisia huumeen lääkekäytöstä, mutta sen riskejä ja haittoja pidetään todellisuutta lievempinä tai niitä ei tiedosteta lainkaan (Artikkeli: Huumeita on tarjolla entistä enemmän ja yhä useampi kokeilee – ”On helpompi saada huumeita kuin taksi”). Moni haluaa ajatella kyseessä olevan terveellisen luonnontuotteen, ja vahva näyttö huumeen negatiivisista vaikutuksista nuoren kehitykseen ja aivoihin sivuutetaan täysin. Nuoret tarvitsevat edelleen asiallista tietoa päihteiden käytön riskeistä, joka esitetään heille manipuloimatta. Sillä jos käytön voisi lukita viihdekäytöksi, meillä ei olisi ongelmakäyttäjiä eikä päihdeongelmia. Valitettavasti huumeiden viihdekäyttö ei kuitenkaan ole valinta.

Päihdekeskusteluun tarvitaan avoimuutta ja asiallisia argumentteja, jossa etusijalle asetetaan kansalaisten hyvinvointi sekä ihmisoikeudet. Vastuullisessa humaanissa päihdepolitiikassa päihteiden käyttöä tuliee säännellä meidän kaikkien parhaaksi – myös päihteiden käyttäjien parhaaksi. Onnistunut päihdehaittojen vähentäminen on rehellisen päihdekasvatuksen, humaanin kohtaavan ja korjaavan työn sekä kohtuullisen sääntelyn kompromissi. Ehkäisevä työ uskoo lain rajoituksia enemmän varhaiseen puuttumiseen, osaavaan hoitoonohjaukseen ja monipuoliseen päihdehoitoon, mitkä nousevat avainasemaan myös laajemmassa syrjäytymisen ehkäisyssä.

Sinun tuellasi Freestyle-päihdekasvatuskampanja tavoittaa yhteiskunnallisella yritystoiminnalla jopa 10 000 nuorta vuodessa. Osallistava päihdekasvatuksemme on monipuolisen tiedon ja eri näkökulmien esittämistä, joka mahdollistaa päihdekysymysten kriittisen pohdinnan sekä niiden pohjalta tehdyt tietoiset valinnat. Tilaamalla verkkolehteä annat meille mahdollisuuden auttaa kouluja nykyaikaisessa ehkäisevässä päihdetyössä – eettisesti ja ekologisesti!

Luopuessamme printtilehden paino-ja postituskuluista pystymme myös kohdentamaan myyntituotot entistä laajemmin suoraan kentälle ja nuorten tavoittamiseen. Ulkopuoliselle päihdekasvatukselle on kouluilla kova kysyntä ja todellinen tarve, johon pystymme tulevaisuudessa vastaamaan entistä kattavammin, kunhan Sinä mukaudut yhä matkaamme!

High fives! 

Mirkka Torikka

Päätoimittaja

Mirkka Torikka on Freestyle-lehden päätoimittaja

Tykkäsitkö lukemastasi? Tilaa Freestyle-lehti ja lue lisää mielenkiintoisia juttuja! Tuet samalla ehkäisevää päihdetyötä nuorisolle. 

Jaa artikkeli:
Jaa artikkeli:
Lue seuraavaksi: